Bine te-am regăsit!

Suntem consecinţa deciziilor şi alegerilor noastre, dar, în acelaşi timp şi în egală măsură, suntem şi consecinţa programelor înscrise adânc în noi, a traumelor noastre, a lucrurilor de care fugim şi de care încercăm să ne ascundem în cele mai întunecate colţuri. Îţi propuneam în articolul trecut să încerci o nouă abordare: să înveţi să stai în tine şi să foloseşti exprimarea corporală pentru a înţelege cum te afectează fiecare experienţă de viaţă, dar şi pentru a testa şi a valida acurateţea deciziilor pe care trebuie să le iei. Astăzi, îţi propun o nouă temă: cele 7 chakre majore, aceşti centri energetice situaţi de-a lungul coloanei vertebrale care oferă indicii importante privind blocajele pe care le purtăm în noi. De asemenea, am adunat informaţii din mai multe surse şi am creat un kit de lucru cu blocajele care apar pe aceste chakre.

Orice blocaj este un tărâm fertil pentru o boală. O preocupare activă pentru înţelegerea modului în care funcţionăm, a impactului pe care fiecare experienţă de viaţă îl are asupra noastră, permite identificarea tuturor bucăţilor care ne fac să fim un întreg, ne ajută, în primul rând, să ne amintim că suntem ÎNTREGI şi COMPLEŢI în fiecare secundă a vieţii, dar şi să identificăm mai uşor factorii care afectează starea naturală de armonie, de bine, de sănătate.

Vă propun o analiză a chakrelor din perspectiva blocajelor care acţionează la nivelul fiecărui centru energetic, a afecţiunilor apărute ca urmare a acestor blocaje, precum şi câteva strategii de deblocare şi încărcare.

După lecturarea informaţiilor, vezi unde te regăseşti, care dintre acestea te agaţă – simţi o strângere în stomac, o durere de cap sau pur şi simplu ştii că este al tău blocajul respectiv. Lucrează apoi cu instrumentele din kitul de deblocare:

  • Utilizează sunetul vindecător repetându-l de 10-20 de ori pe zi,
  • Utilizează uleiuri esenţiale aplicând câteva picături pe zona chakrei aflate în dizarmonie (eu aplic uleiul esenţial sub formă de cruce pe chakră, inimă şi încheieturi),
  • Repetă afirmaţiile, adică acordă-ţi 10 minute zilnic şi repetă-le de 25 de ori timp de 30 de zile (consecutive)
  • Plasează piatra preţioasă pe chakră şi las-o să acţioneze câteva minute imaginându-ţi cum sfera de culoarea aferentă chakrei lucrate se măreşte şi
  • Consumă cantităţi mai mari din alimentele recomandate.

Îţi propun astăzi o discuţie despre primele trei chakre – Muladhara, Svadhisthana, Manipura – care au implicaţii asupra identităţii, securităţii, a conectării şi a sentimentului de apartenenţă la acest spaţiu şi timp.

„Chakra Rădăcină eliberează puterea, Chakra Sacrală o foloseşte pentru a crea,

iar Chakra Plexului Solar utilizează puterea pentru a creşte şi evolua”

http://www.allgoodthings.com

Muladhara – Chakra Rădăcină

Acest centru energetic reprezentat ca o sferă de culoare roşie este situat la baza coloanei vertebrale şi este asociat cu programele de supravieţuire: purificarea corpului, eliminarea substanţelor procesate de corp, instinctele.

Persoanele cu blocaj pe chakra rădăcină sunt caracterizate de: stimă de sine joasă, stres, depresie, sentiment de singurătate, lene, probleme de relaţionare cu ceilalţi, au un comportament agresiv, sunt egoiste, zgârcite, posesive, dominant, obsedate de control. În relaţia de cuplu, persoanele cu dezechilibru pe Chakra Rădăcină trăiesc o frică constantă cu privire la siguranţa partenerului, au o vitalitate redusă şi disponibilitate redusă de a se implica în activităţi de cuplu.

Muladhara este depozitarul informaţiilor asimilate în primul an de viaţă – siguranţa, apartenenţa. De asemenea, la nivelul acestei chakre acţionează toate superstiţiile şi tot aici îşi găsesc explicaţia şi arhetipurile Victimă-Tartor.

Având în vedere poziţia acestui centru, durerile de spate (sciatica) reprezintă primele indicii ale existenţei unui blocaj.

Organe guvernate: anus, rect, intestin gros, oase, dinţi, unghii, coloana vertebrală, ţesutul adipos, compoziţia globulelor sanguine şi a celulelor.

Simţ: miros

Culoare: roşu

Blocaje: lipsa perseverenţei, inconsecvenţa, insecuritate, instablitate emoţională şi materială

Afecţiuni: Impotenţă, frigiditate, diaree, constipaţie, afecţiuni ale anusului şi rectului, probleme urinare, dureri de cap, sciatică, probleme circulatorii şi boli cardiace, mâini şi picioare umflate, obezitate, afecţiuni ale unghiilor, afecţiuni ale oaselor, adicţii, cancer, afecţiuni ginecologice, candida.

Frici: frica de moarte, senzaţia de a nu aparţine acestui loc, frica de a fi slab

Afirmaţii: Sunt în siguranţă, Sunt capabil/ă să am grijă de mine, Merit/e dreptul meu să fiu aici şi acum, Sunt instinct, Sunt abundenţă

Sunet vindecător: LAM

Aromaterapie: cedru, patchouli, sandalwood, ghimbir, curry, magnolie, mosc, pin

Pietre: rubin, granat, coral roşu, bloodstone

Alimentaţie: ridichii, roşii, cireşe, mere

Cea mai bună modalitate pentru deschiderea chakrei: dansul

 

Svadhisthana  – Chakra sacrală

Al doilea centru energetic reprezentat ca o sferă de culoare portocalie este situat la 10 cm sub buric. Svadhisthana înmagazinează informaţii, condiţionări din perioada copilăriei, tot ceea ce ni s-a făcut, ce ne-a fost luat pe nedrept. Acest centru guvernează relaţiile cu ceilalţi şi este centrul sexualităţii pentru femei.

Persoanele cu dezechilibre pe chakra 2 au un simţ al vinovăţiei acut, utilizează energia sexuală pentru a compensa şi a acoperi un gol, se simt lipsite de creativitate, nu ştiu să primească, au sentimentul că totul este condiţionat de o cedare pe care trebuie să o facă – programe de tipul dacă eşti un copil bun, primeşti iubire, atenţie etc. Aceste persoanele sunt nesigure, indecise şi permanent stresate cu privire la paşii următori. Oboseala cronică este o altă caracteristică a celor cu blocaj pe chakra 2. În relaţie, persoanele cu dezechilibru pe acest centru energetic nu flirtează, nu sunt jucăuşe şi sunt mai degrabă plictisite de conversaţia cu partenerul.

Organe afectate: glandele adrenale, rinichi, vezica urinară, apendice, organele genitale, şolduri, intestinul mare, abdomenul inferior, coloana vertebrală inferioară, ficat, glandele mamare, celulele leydig, pancreas, pelvis, prostat, pielea, splina, stomacul.

Simţ asociat: gust

Culoare: portocaliu

Blocajele: vitalitate scăzută, probleme de relaţionare şi de menţinere a relaţiilor, lipsă de creativitate, lipsă de motivaţie, sensibilitate excesivă, frică, senzaţia că nu eşti demn să primeşti iubirea (că nu meriţi).

Afecţiuni: impotenţă, frigiditate, dureri de spate

Frici: frica de agresiune sexuală, frica de a fi autentic, frica de a fi prea sensibil

Afirmaţii vindecătoare: Sunt liber/ă să mă bucur de viaţă, Am încredere că viaţa îmi dă ceea ce am nevoie şi sunt în siguranţă, Merit să fiu iubit/ă, Sunt emoţie, Sunr creativ/ă, Sunt curajos/curajoasă

Sunet vindecător: VAM

Aromaterapie: rozmarin, ienupăr, lemn de sandal, jasmin, trandafiri, ylang-ylang, mosc.

Cristaloterapie: piatra lunii, coral, ambră, ochiul tigrului, citrine, topaz

Alimentaţie: morcovi, portocale, mango

 

Manipura – Plexul solar

Cea de-a treia chakră, o sferă de culoare galbenă, este situată în zona dintre buric şi diafragmă. Sediu al fricii, Plexul solar înmagazinează, de asemenea, şi toate fobiile noastre. Persoanele cu blocaje pe această chakră simt că pierd controlul, trăiesc sub imperiul fricii de a ceda puterea, sunt constant obosite şi suferă probabil de ulcer, diabet sau hipoglicemie. În relaţie, persoanele cu dezechilibru pe această chakră sunt agresive, nervoase, geloase, dominatoare, cu suferinţe emoţionale.

Organe afectate: plamâni şi sistemul respirator, sistem digestiv, musculatura diafragmei, duoden, vezica biliară, rinichi, coloana vertebrală inferioară, sistemul nervos, pielea, intestinul subţire, sistemul nervos simpatic, stomac, splină, ficat, pancreas, glanda suprarenală.

Simţ asociat: vedere

Culoare: galben

Blocaje: frica de a pierde controlul, acţiune ghidată mai ales de rănile egotice, vitalitate scăzută, spontaneitate redusă

Afecţiuni: balonare, sindromul colonului iritabil, constipaţie, diaree, hernii, sterilitate, boli ale fierii, probleme menstruale, enurezis (udatul patului), dureri ale genunchilor, sciatică şi dureri în zona lombară, dificultăţi în urinare şi urinare dureroasă, senzaţie de amorţeală, circulaţie periferică deficitară, crampe musculare, glezne umflate.

Frici: lipsa resurselor financiare şi a oportunităţilor, frici legate de încălcarea spaţiului personal, frică de agresivitatea celorlalţi

Afirmaţii vindecătoare: Sunt energie, Sunt complet/ă, Sunt în siguranţă, Eu sunt puterea din viaţa mea, Mă apreciez, Mă iubesc, Am încredere în mine, Sunt puternic/ă

Sunet vindecător: RAM

Aromaterapie: lavandă, bergamotă, rozmarin, piper, ylang-ylang.

Cristaloterapie: ambră, topaz galben şi auriu, citrine, ochiul tigrului, safir galben.

Alimentaţie: ardei gras, porumb, cereale integrale.

 

Sursa:www.allgoodthings.com,http://www.collective-evolution.com/, www.spiritualcoach.com, fizic-astral-cauzal.blogspot.ro, earthenergyhealings.com

 

Cu drag,

Raluca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s