Bine te-am regăsit!

 

„Să nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar dacă am spus-o chiar eu, dacă nu este în acord cu propria ta gândire şi cu propriul tău bun simţ.”

Buddha

 

Îţi spun încă de la început că acest articol este despre reincarnare, suflete pereche, pacte încheiate înainte de timpuri. Dacă nu crezi în toate astea, poate, articolul acesta nu e pentru tine.

Eu cred în reincarnare, cred în suflete care ne acompaniază de-a lungul evoluţiei noastre spirituale, în diverse timpuri şi spaţii, care ne ajută, pe calea uşoară sau mai dificilă, să învăţăm lecţiile de care avem nevoie pentru a ajunge să trăim în unitate, pentru a atinge EU SUNT. Mi s-a întâmplat să recunosc suflete aparţinând familiei mele astrale, cum la fel de norocoasă am fost să găsesc şi câteva dintre sufletele mele pereche. Mă simt norocoasă că am avut oportunitatea de a le întâlni. Recunosc că încă rămâne o enigmă şi anume sufletul geamăn, dar nu mă deranjează să mai trăiesc câteva vieţi până să-l găsesc.

 

„…iar atunci când cineva îşi întâlneşte cealaltă jumătate, adevărată jumătate a sinelui (…) cuplul se pierde în minunăţia dragostei, prieteniei şi intimităţii, şi nici unul dintre parteneri nu va ieşi din privirea celuilalt, ca să zic aşa, nici măcar pentru o clipă…”
Platon

 

Sufletul pereche este, din punctul meu de vedere, o energie cu care rezonăm la nivel spiritual şi care reprezintă o exprimare a sufletului nostru; este o energie pe care o recunoaştem cu uşurinţă, fără a avea o minimă explicaţie raţională… dar nici măcar nu avem nevoie de aceasta ; cu care avem afinităţi pe mai toate planurile vieţii; în proximitatea căreia trăim un sentiment de natural, de aşa a fost scris, de familiaritate; este o relaţie care transcede sexualitatea şi nevoile primare – deşi sexualitatea joacă un rol important, dar e acompaniată sau, mai corect spus, se desfăşoară sub semnul intimităţii, vulnerabilităţii, încrederii, iubirii necondiţionate şi împlinirii autentice –; este o relaţie marcată de sacralitate. Şi mai e ceva… sufletul pereche romantic vine la momentul oportun, când fiecare este pregătit să ducă o astfel de relaţie. Ce trebuie să faci este să vindeci din rănile egoului care sigur te vor împiedica să îl identifici şi să duci o astfel de relaţie, să fii prezent şi deschis.

Iată câteva semne care vorbesc despre întâlnirea cu sufletul pereche:

 • Puternic sentiment că te afli în prezenţa sufletului pereche – este ceva ce ştii pur şi simplu, o simţi în privire, în miros, în atingere
 • Respect reciproc
 • Limbaj emoţional comun
 • Raportare similară la diverse aspecte ale vieţii
 • Viziune comună asupra viitorului
 • Vă admiraţi şi vă susţineţi reciproc
 • Vă provocaţi reciproc – întotdeauna sufletele pereche au rolul de a ne ajuta să învăţăm anumite lecţii
 • Vă simţiţi confortabil să fiţi autentici când sunteţi împreună
 • Compatibilitate sexuală
 • Vă simţiţi în siguranţă să staţi şi separat
 • Nivel de prezenţă în relaţie crescut
 • Nu mai simţiţi nevoia de a căuta
 • Vă simţiţi în siguranţă să experimentaţi vulnerabilitatea
 • Comunicare telepatică foarte bună
 • Conectare energetică foarte bună

Îţi propun să discutăm despre toate formele pe care sufletul după care tânjim le îmbracă raportându-ne la Harta Conştiinţei elaborată de psihiatrul David R. Hawkins (Vindecare şi Recuperare). Cunoscută şi ca Scala Conştiinţei sau Piramida Conştiinţei, această Hartă reprezintă un sistem, calibrat prin kinesiologia aplicată – o metodă despre care vom vorbi pe larg într-unul dintre articolele următoare -, de măsurare a nivelelor de conştiinţă de la 1 la 1.000, unde 600 indică Iluminarea. Potrivit acesteia, există câteva praguri majore care împart conştiinţa umană: sub 200 calibrează emoţiile negative (Ruşine, Vină, Apatie, Amărăciune, Frică, Dorinţă, Furie, Mândrie), iar persoana care le trăieşte este blocată în sentimente negative; la 200 începe primul nivel de conştiinţă marcat de Curaj, Încredere, Optimism, Iertare; la 400 găsim cel de-al doilea nivel de conştiinţă, marcat de Înţelegere; la 500 începe cel de-al treilea nivel de conştiinţă amprentat cu Iubire, Recunoştinţă şi Fericire; între 600 şi 1.000 câmpul de conştiinţă stă sub semnul Păcii şi al Iluminării.

Mi se pare interesant şi util să raportăm sufletele pereche la Harta Conştiinţei lui Hawkins deoarece ambele iau în calcul nivelul de vindecare a egoului. E greu de crezut că cineva care şi-a găsit pacea mai poate intra în relaţii karmice. A-ţi găsi pacea înseamnă că ai parcurs etapele incipiente ale sufletului, etape marcate de emoţiile negative şi ai ajuns într-o zonă de iertare, iubire şi acceptare. E mult mai probabil ca un suflet mai tânăr să iasă din zona de emoţie negativă sau de falsitate (sub valoarea 200) la întâlnirea cu un suflet mai evoluat, decât invers.

Pentru că toţi suntem căutători ai iubirii autentice – că o recunoaştem/că ne-o asumăm sau nu, este irelevant şi depinde doar de nivelul de dezvoltare a sufletului -, am tot căutat în literatura de specialitate informaţii despre tipurile de suflete pereche, iar împărţirea şi ierarhia cu care rezonez arată cam aşa:

 1. Relaţiile karmice – sunt acele relaţii, stabilite înainte de întrupare, cu o componentă dramatică acută deoarece presupun întâlnirea cu acele persoane care ne pun faţă în faţă cu lecţiile pe care le avem de învăţat, de cele mai multe ori, lecţiile fiind foarte dure. Aceste relaţii sunt întemeiate pe rănile egotice pe care le tot cărăm cu noi. Sunt relaţii care se încheie doar dacă rezolvăm energetic pactul care ne-a pus laolaltă, adică dacă ne învăţăm lecţiile asumate.

Raportându-ne la Harta Conştiinţei lui Hawkins, aceste relaţii se fundamentează pe sentimente negative, cei doi fiind într-o luptă permanentă în care umilirea, disperarea, regretele, anxietatea, dorinţa mistuitoare, ura şi ironia sunt manifestate la cote destul de ridicate.

 1. Sufletul din familia de suflete – acest tip de suflet este o rudă spirituală, este parte a familiei astrale pe care fiecare dintre noi o are. Cu acest tip de suflet ai în comun acelaşi nivel energetic şi spiritual, călătoreşti alături de acesta prin timp şi vă susţineţi reciproc în procesul de evoluţie spirituală.

Pe Harta Conştiinţei, aceste relaţii se fundamentează pe curaj, neutralitate şi bunăvoinţă. Cei doi se susţin, au încredere unul în celălalt şi au intenţii pozitive.

Povestioară

În urmă cu 14 ani, aveam să cunosc unul dintre sufletele din familia mea astrală. În planul acesta, fizic, nu aveam nimic în comun cu persoana respectivă, nici hobby-uri, nimic. Totuşi era ceva magnetic care ne atrăgea, era un sentiment de familiaritate, de cunoaştere, de comunicare care venea din altă parte. Acesta era feelingul amândurora. Aveam să împart, şi încă o mai fac – şi între noi fie vorba mă încântă asta, cu acest suflet acest drum complicat, bulversant, greu al evoluţiei spirituale. Aveam să ne susţinem, să ne fim partenere în descifratul simbolurilor apărute pe această cale, aveam să ne ridicăm nivelul vibraţional ori de câte ori una cădea mai tare. Fără acest suflet din familia mea astrală mi-ar fi luat mult să îmi dau seama care e calea mea, m-aş fi simţit mai rău de fiecare dată când a trebuit să ies din tiparele considerate acceptabile de societate, fără acest suflet mi-ar fi fost pur şi simplu mai greu.

 1. Sufletul pereche romantic – este acel cineva pe care simţi că îl cunoşti din alte timpuri, pe care îl recunoşti senzorial, olfactiv, care activează în tine receptorii iubirii autentice. Întâlnirea cu un suflet pereche se materializează într-o relaţie paşnică, deschisă şi armonioasă, guvernată de cuvântul creştere. O astfel de întâlnire presupune un schimb energetic intens: comunicarea se desfăşoară cu uşurinţă şi nu are nevoie de verbalizare, cei doi îşi iau energia din a fi împreună, dar separaţi fiind, ei devin cei mai buni purtători de stindard ai fizicii cuantice. Într-adevăr, nimeni nu ştie mai bine decât ei că totul e energie şi că bio-energia permite consumarea relaţiei chiar şi de la depărtare.

Din punctul meu de vedere, aici se nasc relaţiile armonioase, cu potenţial de creştere spirituală major.

Pe Harta Conştiinţei, o astfel de relaţie se desfăşoară în acceptare, cu raţiune, cu iubire, cu bucurie şi în pace. Cei doi au internalizat iertarea, înţeleg, sunt împăcaţi şi pot experimenta extazul.

 1. Sufletele gemene – în termeni romantici, un suflet geamăn este o o bucată din aceeaşi scânteie Divină. Un astfel de suflet este jumătatea ta perfect simetrică. Unii dintre autorii din domeniu consideră că o astfel de întâlnire e posibil să apară mai degrabă în ultima viaţă şi că e situată undeva între relaţiile karmice şi întâlnirea cu sufletul pereche.

Pe Harta Conştiinţei, relaţia cu Sufletul geamăn se traduce în contopirea cu Dumnezeu, este conştiinţă pură, este unitate.

 

Dacă în cazul primelor două tipuri de întâlniri, relaţiile nu trebuie neapărat să fie de natură romantică – poţi avea o relaţie karmică cu un membru al familiei, un duşman/prieten -, următoarele două sunt legate de experimentarea iubirii şi atingerea autenticităţii în oferirea şi primirea iubirii.

Din perspectiva căsătoriilor:

 • Căsătoriile iniţiate în baza unei relaţii karmice sunt percepute ca devastatoare, pentru că scot la suprafaţă atât de multe răni, în timp ce provoacă altele, şi activează şi zdruncină toate zidurile create de ego. Sunt acele relaţii în care, cred eu, lupta o duci tu cu tine într-un mediu foarte ostil, marcat mai ales de tendinţa celuilalt de a te domina şi a te supune, în care trebuie să înveţi că puterea e în tine, implicit şi salvarea şi eliberarea.
 • Cred că, cele mai multe dintre căsătorii sunt cele cu un suflet aparţinând aceleiaşi familii astrale. Ele sunt instituite în baza unei apropieri percepute ca fiind naturală. Există sentimente de familiaritate şi de afecţiune, pe care le confundăm cu uşurinţă cu iubirea şi, când ne prindem că nu prea e tocmai autentică, adică romantică, iubirea asta, este foarte probabil să apară o criză şi, implicit, o separare. Cred că anul acesta reprezintă un astfel de moment, de trezire.
 • Căsătoria cu un suflet pereche reprezintă o oportunitate de manifestare a autenticului, de creştere, de experimentare a iubirii, de experimentare a Sinelui.
 • În cazul sufletelor gemene, pentru ca o astfel de relaţie să se întâmple ambii trebuie să fie vindecaţi, eliberaţi, asumaţi.

 

Cu drag,

Raluca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s